EPDM & dakisolatie plat dak

BC-PROJECTS is in en rond Londerzeel gekend voor het plaatsen van EPDM rubber dakbedekking en dakisolatie aan platte & hellende daken.

Wat is EPDM dakbedekking?

EPDM is een afkorting die staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Wat moeilijke woorden, waarvan men geen idee heeft wat het inhoudt of wat men er mee kan doen. EPDM rubber dakbedekkingen kunnen doorgaan als rubber, maar dan wel een dunne, ijzersterke rubbersoort, die tevens waterdicht is: dus geschikt voor dakbedekking!

Voordelen van EPDM

Net als veel producten voor de bouw heeft EPDM tal van voordelen. Uiteraard gelden voor EPDM-folie als dakbedekking een aantal voorwaarden, omdat dit product gebruikt wordt voor het maken van een dak: dat dak moet van hoge kwaliteit zijn en mag geen vocht doorlaten. Hieraan zijn kwaliteitseisen verbonden. EPDM-folie heeft een hoge elasticiteit . Dit komt goed van pas bij het leggen van de dakbedekking. Zo kunnen hoeken goed worden opgevuld en randen mooi worden afgewerkt.

EPDM kan goed tegen ozon- en UV-straling : dit is nodig omdat het dak hier veelvuldig mee in aanraking komt. Doordat dit materiaal een lange levensduur heeft, gaat dergelijk type dakbedekking langer mee en is het op termijn goedkoper dan ander materiaal. Kies dus gerust voor EPDM.

EPDM-rubberdaken en goten

EPDM is een rubberfolie met zeer hoog rek- en breukweerstand (tot 400%) met een zeer lange levensduur tot 50 jaar. U ontvangt van ons indien gewenst een levensduurgarantie met werfattest. Wij zorgen steeds voor een perfecte afwerking.

Dakisolatie

Ook nu zijn er nog bepaalde premies op verschillende systemen die perfect passend zijn voor het isoleren van hellend of plat dak. EPDM is 100% vrij van schadelijke materialen: lichtste materialen met hoogste rendement!

Je plat of hellend dak isoleren? Kies voor een goede dakdichting en dakisolatie; neem contact op met Brussels Coating Projects, kortweg: BC-PROJECTS!

BRUSSELS COATING werd in 2017 BC-PROJECTS